Tom Barber

Zgodba o dveh kozah

Na sosednjih kmetijah živita kmeta, vsak ima svojo kozo in svojo zelenjavo.  Da se ne bi kaj pomešalo, kmetiji loči ograja. Toda kozi se kljub ograji srečujeta in izmenjujeta zelenjavo. Kmetoma to ni všeč, zato ograjo okrepita, a kozi sta domiselni …

Prijateljstvo ne pozna meja

Prijateljstvo ne pozna meja

Preprosta, simpatična in duhovita zgodba ne govori le o prijateljstvu in njegovi moči, ampak uspešno seže na pomembno področje psihologije – na postavljanje mej, tistih, ki jih postavljamo drugim in tistih, ki jih postavljamo sami sebi.

Toplo priporočam!

Advertisements

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse slikanice and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tom Barber

 1. Zulejka pravi:

  Živjo!

  Po naključju sem odkrila vaš blog in se mi zdi super! Kakšen sken ilustracije iz obravnavane slikanice pa bi ga naredil še bolj informativnega in – slikovitega;) Sicer pa – čestitke!

  Lp, Zulejka

  • Hvala za komentar. Se strinjam, sličice bi zadevo opazno polepšale in gotovo tudi povečale obisk. Žal je področje avtorskih pravic precej neprijetna zadeva in se zaenkrat upodobitvam izogibam. Nekega dne bo že še prišlo na vrsto, a pred tem najbrž še preglednejša razvrstitev slikanic in knjig (na primer po ocenah) in še kaj. Do takrat pa … poskušamo biti informativni in koristni.
   Oglasite se še kaj, lahko prinesete tudi piškote:)

 2. Zulejka pravi:

  Saj ne, da bi hotela spodbujati k piratskemu obnašanju, ampak založbe bi vam bile morda celo hvaležne, če bi objavili recimo sliko naslovnice slikanice, saj je vsaka reklama načeloma dobra reklama:) za recenzije namreč zelo radi pošljejo sken naslovnice … Piškote pa drugič:)

  • Ne gre le za piratsko obnašanje, ampak tudi za sam način dela, zdaj pač pišem, ko preberemo knjigo in najdem nekaj minut, potem bi moral zadeve drugače organizirati. Poleg tega bi zaradi mojega drugega dela lahko začelo prihajati do navzkrižja interesov.

   Res je nekdo (morda Severina?) pred časom izjavil “Samo vi pišite o meni, pa makar i dobro.”, ampak prej ali slej bi začelo prihajati do nepotrebnih pritiskov in razburjanj. Moja izkušnja s kritikami je takšna, da določen odstotek ljudi (avtorji, ilustratorji, založniki, ni pomembno) odkritega mnenja, če je še tako dobro podprto, ne prenese in potem je do zmerjanja in pljuvanja le še korak. Sodelovanja z založbami vsekakor ne načrtujem.

   Mislim, da je za moj osnovni namen (informirati in spodbujati h kritičnemu branju) in za starše, ki v knjižnico nosijo listke s priporočili, trenutna izvedba dovolj dobra. Se bom pa sproti trudil blog izboljševati, kolikor mi bo to dopuščalo moje skromno znanje (ravno sem odkril, da ima wordpress še kar spodobno statistiko, jupi!) in bogatiti z dodatnimi vsebinami.

   No, vsaj za piškote sva zmenjena;)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.