Anke Wagner

Mamin novi prijatelj

Deček, ki živi le z mamico (oče ju je zapustil), pričakuje obisk maminega novega prijatelja. Kar nekaj otrok pozna, ki so bili v podobnem položaju, in vsem so ‘novi prijatelji’ grenili življenje …

enostarsevka druzina

Mama bo v otrokovo življenje vključila novega človeka

Deček ima pred prihodom maminega novega partnerja že dobro izdelano predstavo, ki pa se nato začne sesuvati. Novi moški je namreč miren, tih in … sploh ne teži!

Še več, fantič odkrije, da je tujec pravzaprav povsem v redu.

Slikanica ni zanimiva le zaradi (spet, ali še vedno) aktualne tematike o Družinskem zakoniku in razpravljanja, kdo, kaj in kako tvori družino, ampak predvsem zaradi sveta, v katerem živimo in je domač vse več otrokom.

Nekateri starši se ločijo, tako pač je. Pravzaprav se v več kot polovici primerov niti ne poročijo več. Vrednota zakonskega stana danes ni več niti približno enaka tistemu, kar je predstavljala še kakšno generacijo nazaj. Številni otroci živijo z le enim od bioloških staršev, novi partner otrokove prave mame morda s seboj pripelje še kakšnega otroka iz katere od svojih prejšnjih zvez, tu so še deljena skrbništva in tako naprej in nazaj.

Zdi se, da so razmere in razmerja v današnjem svetu manj zanesljiva kot kdajkoli prej. Pa vendar je to le videz. Ljudje smo še vedno ljudje, s svojimi upanji in strahovi, otroci so še vedno polni pričakovanj in knjige še vedno ponujajo tisto, kar ponujajo že stoletja: pojasnila, primere in tolažbo.

Seveda to velja predvsem za dobre knjige. Slikanica Anke Wagner to vsekakor je. Priporočam jo otrokom z dvema, enim ali brez staršev, toplo pa jo lahko priporočim tudi vsem odraslim. Prav vsak med nami se lahko nekega dne znajde v vlogi novega prijatelja …

Advertisements

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse slikanice and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Anke Wagner

  1. Pingback: Jennifer Moore-Mallinos | Slikanice in knjige za otroke

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.