Serena Romanelli

Dodo z violino

S tovornjaka pade škatla, v kateri je skrivnosten predmet. Opica Dodo ugotovi, da lahko s svojo najdbo povzroča prav zanimiv hrup …

opica igra kitaro

So opice nadarjene za glasbo?

Zaplet je preprost: opica se nauči igrati violino (naj vas zgornja slika ne zavede, podarjenemu konju, oz. opici pač ne gledamo na zobe, oziroma glasbilo), violina pa se uniči (krokodil brez posluha jo pregrizne). Dodo hoče nadomestiti izgubljeno in nekako pridejo do strica, ki zbira vse mogoče.

Stric ima kopico glasbil, a nobeno ne ustreza, vendar na koncu le najdejo tudi violino. Tako Dodo dobi željeno, druge živali pa se priučijo drugim glasbilom in kmalu sestavijo orkester. Simpatično, a za moj okus preveč preprosto. Občasno zveni tudi rahlo naivno. Učenje glasbil pač ni tako enostavno, sestava orkestra pa še manj. In publika (z izjemo krokodila) se nažiganju mladine sumljivo hitro privadi. Tule je torej kar nekaj priložnosti za konflikte, ki bi zgodbo lahko naredili precej bolj napeto in zabavno, morda celo poučno.

Slikanica po mojem nima kakih posebnih težav v zgradbi, kot na primer tale, a žal ne ponuja ničesar, kar bi za dalj časa ostalo v spominu. Nekaj minut kratkočasenja in nič več, ampak navsezadnje tudi kratkočasje ni tako napak.

Še najboljši del slikanice so vedno všečne ilustracije Hansa de Beera, in če ne zaradi drugega, je že zaradi teh vredno vzeti slikanico o Dodu in violini v roke.

Advertisements

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse slikanice and tagged , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.