Jacques Duquennoy

Strahci na večerji

Strahec Gašper na večerjo povabi šest kolegov, ki sicer očitno strašijo na drugih gradovih. Že ko jim postreže z aperitivom, je jasno, da bodo posledice nepredvidljive.

Strahci niso vedno beli in nakor ne vedno strašni

Strahci niso vedno beli in nikor ne vedno strašni

Zaplet je preprost, a duhovit. Gašper svojim gostom streže z različnimi pijačami in jedmi, le-ti pa ob tem spreminjajo barvo in tudi obliko. Vsaka stran prinaša novo domislico, vsaka je nadgradnja prejšnje in po svoje novo presenečenje, tako da bralec / poslušalec vsakič dobi pričakovano zadovoljstvo.

V podrobnosti ne bom šel, ker obnova ni bila nikoli moj namen, ima pa pripoved kljub svoji preprosti zasnovi in izpeljavi rep in glavo, kar ob podobnih idejah žal ni vedno slučaj.

Kdor redno bere ta blog, dobro ve, da v slikanicah in knjigah za otroke iščem predvsem zgodbe, razvoj likov, konflikte,  v tej slikanici pa praktično ničesar od tega ni, oziroma je prisotno le v zelo mili obliki. Kljub temu slikanica o strahcih nikakor ne razočara in ne postane dolgočasna kot toliko drugih sodobnih izdelkov za otroke.

Avtor in ilustrator je imel očitno precej enostavnejše cilje, ki so usmerjeni bolj v simpatično kratkočasno zabavo in morda še v odpravo strahu pred neznanim, ob tem pa je ustvaril zelo dobro knjižico, ki jo bodo najmlajši z veseljem večkrat vzeli v ročice.

Če bi torej radi otrokom približali svet nadnaravnega na nestrašljiv, celo zabaven, pa seveda tudi izviren način, je to kar pravšnja slikanica, ki jo brez pomislkov priporočim v branje in kratek čas.

Advertisements

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse slikanice and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.