Welsh, Renate

Vampek

Starejša gospa se vrne iz zdravilišča, ko doma nič hudega sluteč odkrije pravega pravcatega vampirja. Pravzaprav vampirčka …

netopir-vampir

Odkritje nadnaravnega bitja je le začetek spodobno dolge in napete zgodbe, ki bo gotovo pritegnila bralce med tretjim in sedmim, razredom, morda kar do konca devetletke. Avtorica brez odvečnega besedičenja naslika zelo verjetno okolje, dovolj prepričljive like in zanimiv zaplet, ki se sicer začne z nadnaravnim bitjem, ki ima tudi svojemu poreklu nenavadne lastnosti, a vsi dogodki, ki si sledijo, so logični, se razvijajo po ‘naravnih’ vzorcih, a vendarle zgodba niti v trenutku ne postane predvidljiva.

Kot velik ljubitelj žanrskega branja sem še toliko bolj občutljiv, če določen žanr (v tem primeru srhljivko, ki pa sploh ni strašna, saj konec koncev nagovarja otroke) kdo nespretno prenese med bralce, ki jim v osnovi ni namenjen. No, v tem primeru nimam pripomb, Renate Welsh je svoje delo opravila profesionalno in z veseljem bom še pobrskal med knjižničnimi policami za njenimi deli.

Vrhunska umetnost tole sicer ni, a če iščete dobro branje z repom in glavo, z napetostjo in humorjem, pa nikakor ne brez primerne družbene kritike, je Vampek vsekakor na priporočenem seznamu z mojim podpisom.

 

 

Advertisements

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse knjige and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.