Lockhart, E.

E. Lockhart (Emily Jenkins): Bili smo lažnivci

Tri veje iste družine leto za letom preživljajo počitnice na čudovitem zasebnem otoku. Toda njihova srečanja niso vedno idilična …

 

otok-v-zda-fotografija

Prek prvoosebne pripovedi dekleta, sicer vnukinje lastnika otoka, ki mu ‘je v življenu uspelo vse, razen dobiti sina’ postopno spoznavamo razmerja med hčerami, ki se po smrti svoje matere borijo za naklonjenost ovdovelega očeta, ta pa očitno vse bolj uživa v moči, ki jo ima nad njimi in njihovimi skoraj odraslimi otroci, svojimi vnuki, po zaslugi svojega bogastva.

Toda dekle se ne osredotoča na težavne družinske situacije, ki se jim niti super bogati ljudje ne morejo izogniti. njo bolj skrbijo izjemno močne migrene in luknje v spominu, oboje posledica dogodkov, ki so se primerili pred dvemi leti, ko se je mladi generaciji, otrokom vseh treh hčera, še zdelo, da so na otoku v nekakšnem raju.

Kaj se je pravzaprav zgodilo takrat? Kdo je kriv za vse, kar se je zgodilo in zaradi česar na otoku ne bo nikoli več tako kot je bilo?

Odlična zgodba o družinskih odnosih, ki žal marsikomu povzročijo največje bolečine, saj te najbolj prizadenejo ravno tisti, ki so ti najbližji. In seveda poduk, da bogastvo nikakor ne preprčuje ljubosumja, prevare, zahrbtnosti, rasizma, maščevalnosti, … Prej obratno.

About Slikanice in knjige za otroke

Rad berem, rad razmišljam, rad delim.
This entry was posted in Vse knjige and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.